Vi går nu mot kallare tider och många upplever då också ett kallare klimat i sin lägenhet. Det är bra att ni som boende säger till om ni upplever ett eventuellt värmeproblem och kalla radiatorer, men innan ni anmäler ert fel hos oss kan ni göra en del förberedelser och kontroller själva för att undvika att belasta er själva eller er förening med ökade jour- eller felanmälanskostnader.

I de flesta fall finns riktlinjer för accepterade inomhustemperaturer för er förening i era stadgar. I de flesta fall ligger intervallet mellan 20-22 grader för inomhustemperatur, kontrollera gärna dessa innan ni ringer. Om ni upplever att det är kallt är det jättebra om ni kan göra en egen mätning av temperaturen. Mätningen skall då ske i mitten av rummet och i midjehöjd. Extra bra är det om ni gör flera mätningar under olika tider på dygnet. Att temperaturen är något lägre runt fönster och ventilation är normalt.
Att radiatorer är kalla behöver inte betyda att de inte fungerar. Många fastigheter är centralstyrda och därav släpper värmepumpen inte ut värme i huset förens det blir så pass kallt att temperaturen understiger de börvärden som är satta för anläggningen och beslutade av er bostadsrättsförening. Ha också med er att det kan ta tid att värma upp en lägenheten när vädret slår om.

Tack för er hjälp!

Med vänliga hälsningar
Er fastighetsförvaltare