Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer om coronaviruset. Här hittar du information om vad du som boende/föreningar/kunder och vi som personal kan tänka på för att undvika smitta.

Behöver du göra felanmälan?
Med omsorg för dig, dina grannar och för våra medarbetare, skulle vi också vilja be er allra vänligast om att tänka på följande:
Är du eller någon i din familj sjuk i feber, luftvägssymtom eller andra influensasjukdomar (som t ex magsjuka) och är hemma – gör bara akuta felanmälningar.
Vi vill inte riskera att våra medarbetare för smittan vidare till dina grannar eller att våra medarbetare blir sjuka i onödan. Vänta med att göra felanmälningar av icke-akut karaktär tills ni är helt friska igen. En akut felanmälan är t ex en vattenläcka, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar.
Vi vill också be dig som har inbokade besök i närtid och är sjuk/har symptom, att avboka dem. Det kan t ex vara redan gjorda felanmälningar eller målning/tapetsering.

Ska du besöka ett av våra kontor?
Om du är förkyld ber vi dig att inte besöka vårt kontor, utan i istället kontakta oss genom att:
• Ringa vår kundservice 018-65 12 80
• mejla info@sweax.se

Ska du teckna avtal?
Ska du teckna avtal för en bostad, men är sjuk? Då ber vi dig att du stannar hemma, så kan vi istället lösa det på annat sätt. Vi ber vi att du kontaktar oss genom att:
• ringa 018-65 12 80
• mejla info@sweax.se

Bra att tänka på
• Tvätta dina händer noga och ofta! Gärna ca 30 sekunder/gång. Se hur du ska göra på 1117.se
• Nys och hosta i ditt armveck, inte rakt ut eller i handen
• Stanna hemma om du har förkylningssymptom
• Begränsa sociala kontakter där smittan kan spridas, undvik handslag och kramar.
• Håll dig uppdaterad kring nya råd från bland annat Folkhälsomyndigheten

Aktuell information om coronaviruset/covid-19
1177.se, Vårdguiden (vid sjukdom)

Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten är expertmyndighet i Sverige. De har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar.(Questions and answers in other languages about Covid-19).

Samlad information på krisinformation.se
Det är flera myndigheter som gemensamt ansvarar för frågor som rör coronaviruset i Sverige. På krisinformation.se finns samlad information från de ansvariga myndigheterna. (Emergency information from Swedish authorities).

Allmänna frågor om coronavirus (113 13)

Läs mer: Tillfälliga regler för att minimera antalet fysiska deltagare vid bolags- och föreningsstämmor